home
#dagrecept 19 december: Winterse bruine-bonenstoof met spruitjes, pompoen en rozemarijn
- foto:

- porties:
4
- kosten pp:
€ 1,80
- bereidingstijd:
40 minuten
- ingredienten:
- 400 g verse bruine bonen (ongekookt, NL)
- 300 g spruitjes (vers, NL)
- 400 g flespompoen (vers, NL)
- 250 g ui (vers, NL)
- 2 tenen knoflook (vers, NL)
- 2 el olijfolie (EU)
- 1 takje verse rozemarijn (of 1 tl gedroogd)
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 400 ml water
- Peper en zout
- bereiding recept:
- Kook de verse bruine bonen in 25 min gaar in water met zout; giet af.
- Maak spruitjes schoon en halveer ze; schil pompoen en snijd in blokjes van 2 cm; snipper ui en knoflook.
- Verhit olijfolie in een braadpan; fruit ui en knoflook 3 min.
- Voeg pompoen en gerookte paprikapoeder toe; bak 5 min mee.
- Voeg spruitjes, rozemarijn, bonen en 400 ml water toe; breng aan de kook.
- Laat 12 min stoven met deksel schuin op de pan tot groenten beetgaar zijn.
- Verwijder rozemarijntakje; breng op smaak met peper en zout.
- Serveer warm, eventueel met volkorenbrood.
- Voedingswaarde :
- Energie: 420 kcal
- Eiwit: 20 g
- Vet: 9 g (waarvan 1,3 g verzadigd)
- Koolhydraten: 62 g (waarvan 14 g suikers)
- Vezels: 19 g
- Natrium: 380 mg
- Milieuimpact:
- Totaal: 0,5 kg (zeer laag; vergelijkbaar met 2 km autorijden)
- Groenten & bonen: 0,3 kg (lokaal, seizoens, verse peulvruchten)
- Olie & kruiden: 0,2 kg
- Geen blik/diepvries/lange transporten → minimale voedselkilometers.
-
-
Read Time: 1 min
-
Hits: 127
Comments powered by CComment