home
#dagrecept 17 december: Winterse pasta met verse bruine bonen, boerenkool, wortel en knoflook-tijm
- foto:

- porties:
4
- kosten pp:
€ 1,95
- bereidingstijd:
35 minuten (inclusief bonen koken)
- ingredienten:
- 320 g volkoren fusilli (droog, EU)
- 400 g verse bruine bonen (ongekookt, NL)
- 300 g boerenkool (vers, NL)
- 250 g winterpeen (vers, NL)
- 200 g ui (vers, NL)
- 3 tenen knoflook (vers, NL)
- 2 el olijfolie (EU)
- 1 tl gedroogde tijm
- ½ tl chilivlokken (optioneel)
- Peper en zout
- bereiding recept:
- Kook de verse bruine bonen in 20 min gaar in ruim water met zout; giet af.
- Kook ondertussen de fusilli beetgaar in gezouten water; giet af en bewaar 100 ml kookvocht.
- Snijd boerenkool fijn, wortel in dunne plakjes, ui in ringen, knoflook fijn.
- Verhit olijfolie in een grote hapjespan; fruit ui en knoflook 2 min.
- Voeg wortel en tijm toe; bak 4 min mee.
- Voeg boerenkool toe met chilivlokken, peper en zout; roerbak 5 min tot geslonken.
- Meng bonen, pasta en kookvocht erdoor; warm 3 min door op laag vuur.
- Serveer direct met extra peper naar smaak.
- Voedingswaarde :
- Energie: 540 kcal
- Eiwit: 24 g
- Vet: 10 g (waarvan 1,5 g verzadigd)
- Koolhydraten: 86 g (waarvan 12 g suikers)
- Vezels: 18 g
- Natrium: 420 mg
- Milieuimpact:
- Totaal: 0,6 kg (zeer laag; vergelijkbaar met 2,5 km autorijden)
- Groenten & bonen: 0,3 kg (lokaal, seizoens, verse peulvruchten)
- Pasta (volkoren): 0,2 kg
- Olie & kruiden: 0,1 kg
- Geen blik/diepvries/lange transporten → extreem lage voedselkilometers.
-
-
Read Time: 1 min
-
Hits: 129
Comments powered by CComment