Navigate

home

#dagrecept 17 december: Winterse pasta met verse bruine bonen, boerenkool, wortel en knoflook-tijm

  • foto:

    Winterse pasta met verse bruine bonen boerenkool wortel en knoflook tijm

  • porties: 4
  • kosten pp: € 1,95
  • bereidingstijd: 35 minuten (inclusief bonen koken)
  • ingredienten:
    • 320 g volkoren fusilli (droog, EU)
    • 400 g verse bruine bonen (ongekookt, NL)
    • 300 g boerenkool (vers, NL)
    • 250 g winterpeen (vers, NL)
    • 200 g ui (vers, NL)
    • 3 tenen knoflook (vers, NL)
    • 2 el olijfolie (EU)
    • 1 tl gedroogde tijm
    • ½ tl chilivlokken (optioneel)
    • Peper en zout
  • bereiding recept:
    • Kook de verse bruine bonen in 20 min gaar in ruim water met zout; giet af.
    • Kook ondertussen de fusilli beetgaar in gezouten water; giet af en bewaar 100 ml kookvocht.
    • Snijd boerenkool fijn, wortel in dunne plakjes, ui in ringen, knoflook fijn.
    • Verhit olijfolie in een grote hapjespan; fruit ui en knoflook 2 min.
    • Voeg wortel en tijm toe; bak 4 min mee.
    • Voeg boerenkool toe met chilivlokken, peper en zout; roerbak 5 min tot geslonken.
    • Meng bonen, pasta en kookvocht erdoor; warm 3 min door op laag vuur.
    • Serveer direct met extra peper naar smaak.
  • Voedingswaarde :
    • Energie: 540 kcal
    • Eiwit: 24 g
    • Vet: 10 g (waarvan 1,5 g verzadigd)
    • Koolhydraten: 86 g (waarvan 12 g suikers)
    • Vezels: 18 g
    • Natrium: 420 mg
  • Milieuimpact:
    • Totaal: 0,6 kg (zeer laag; vergelijkbaar met 2,5 km autorijden)
    • Groenten & bonen: 0,3 kg (lokaal, seizoens, verse peulvruchten)
    • Pasta (volkoren): 0,2 kg
    • Olie & kruiden: 0,1 kg
    • Geen blik/diepvries/lange transporten → extreem lage voedselkilometers.

Comments powered by CComment

inloggen