Navigate

home

#dagrecept 18 december: Winterse ovenschotel met kool, wortel, pastinaak en oude kaas

  • foto:

    Winterse ovenschotel met kool, wortel, pastinaak en oude kaas

  • porties: 4
  • kosten pp: € 2,20
  • bereidingstijd: 45 minuten
  • ingredienten:
    • 400 g witte kool (vers, NL)
    • 300 g winterpeen (vers, NL)
    • 300 g pastinaak (vers, NL)
    • 200 g uien (vers, NL)
    • 200 g oude kaas (geraspt, NL)
    • 4 eieren (scharrel, NL)
    • 200 ml halfvolle melk (NL)
    • 2 el olijfolie (EU)
    • 1 tl tijm (gedroogd)
    • Peper en zout
  • bereiding recept:
    • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte).
    • Snijd kool, wortel, pastinaak en ui in dunne reepjes/plakjes.
    • Verhit olijfolie in een grote hapjespan; bak ui 3 min, voeg kool, wortel en pastinaak toe met tijm, peper en zout; roerbak 8 min tot beetgaar.
    • Klop eieren los met melk; rasp 150 g kaas erdoor.
    • Meng groenten met eimengsel in een ingevette ovenschaal (Ø 24 cm).
    • Bestrooi met resterende 50 g kaas.
    • Bak 30 min goudbruin; laat 5 min rusten voor serveren.
  • Voedingswaarde :
    • Energie: 460 kcal
    • Eiwit: 24 g
    • Vet: 28 g (waarvan 13 g verzadigd)
    • Koolhydraten: 26 g (waarvan 14 g suikers)
    • Vezels: 9 g
    • Natrium: 620 mg
  • Milieuimpact:
    • Totaal: 0,9 kg (laag; vergelijkbaar met 4 km autorijden)
    • Groenten: 0,3 kg (lokaal, seizoens)
    • Kaas & melk: 0,5 kg
    • Eieren: 0,1 kg
    • Geen blik/diepvries/lange transporten → laag voedselkilometers.

Comments powered by CComment

inloggen