Duurzaam leven, groen genietenDuurzaam leven, groen genieten

  • foto:

    Geroosterde Pastinaak Bonenstoof met Peer en Amandel

  • porties: 4
  • kosten pp: €1,45
  • bereidingstijd: bereidingstijd: 50 minuten
  • ingredienten:

     

    • 500 g pastinaak (lokaal, oktoberseizoen)
    • 200 g witte bonen (droog, lokaal of regionaal geproduceerd)
    • 2 peren (lokaal, bijv. Conference, oktoberseizoen)
    • 40 g amandelen (lokaal of Europees, ongezouten, ongebrand)
    • 1 ui (lokaal, oktoberseizoen)
    • 2 el olijfolie (extra vierge, bij voorkeur Europees)
    • 1 tl gedroogde rozemarijn (lokaal geteeld of gedroogd)
    • 1 el appelazijn (lokaal geproduceerd)
    • Zout en peper naar smaak
    • 1 liter water (voor bonen)

     

  • bereiding recept:

     

    • Bereid de bonen: Spoel de bonen en week ze 8 uur (of overnight) in water. Kook ze daarna 30 minuten in 1 liter vers water tot ze gaar zijn. Giet af en zet apart.
    • Verwarm de oven: Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Bereid de pastinaak: Schil de pastinaak, snijd in blokjes van 2 cm. Meng met 1 el olijfolie, rozemarijn, zout en peper. Spreid uit op een bakplaat en rooster 25 minuten tot goudbruin.
    • Fruit de ui: Snipper de ui en fruit in 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
    • Voeg fruit en bonen toe: Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de gekookte bonen en...

     

Comments powered by CComment

greenjump: eco-bio en fair warenhuis

The Good Roll : 100% boomvriendelijk en duurzaam (toilet)papier

De webwinkel van The Good Roll

100% boomvriendelijk en duurzaam (toilet)papier: zo hoort het. The Good Roll doneert 50% van de winst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden en is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen.

De webwinkel van The Good Roll