Ecoduurzaam
#dagrecept 14 oktober : Geroosterde Pastinaak-Bonenstoof met Peer en Amandel
- foto:
- porties: 4
- kosten pp: €1,45
- bereidingstijd: bereidingstijd: 50 minuten
- ingredienten:
- 500 g pastinaak (lokaal, oktoberseizoen)
- 200 g witte bonen (droog, lokaal of regionaal geproduceerd)
- 2 peren (lokaal, bijv. Conference, oktoberseizoen)
- 40 g amandelen (lokaal of Europees, ongezouten, ongebrand)
- 1 ui (lokaal, oktoberseizoen)
- 2 el olijfolie (extra vierge, bij voorkeur Europees)
- 1 tl gedroogde rozemarijn (lokaal geteeld of gedroogd)
- 1 el appelazijn (lokaal geproduceerd)
- Zout en peper naar smaak
- 1 liter water (voor bonen)
- bereiding recept:
- Bereid de bonen: Spoel de bonen en week ze 8 uur (of overnight) in water. Kook ze daarna 30 minuten in 1 liter vers water tot ze gaar zijn. Giet af en zet apart.
- Verwarm de oven: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bereid de pastinaak: Schil de pastinaak, snijd in blokjes van 2 cm. Meng met 1 el olijfolie, rozemarijn, zout en peper. Spreid uit op een bakplaat en rooster 25 minuten tot goudbruin.
- Fruit de ui: Snipper de ui en fruit in 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
- Voeg fruit en bonen toe: Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de gekookte bonen en...
- Details
- Hits: 266
Comments powered by CComment