Duurzaam leven, groen genietenDuurzaam leven, groen genieten

  • kosten pp: voor 2,50 euro per persoon
  • bereidingstijd: 25minuten min
  • ingredienten:
    • 400 gram volkoren penne
    • olijfolie
    • 2 courgettes in plakjes
    • 200 gram verse spinazie
    • 100 gram zonnebloempitten
    • 3 eetelepls edelgistvlokken
    • 2 tenen knoflook
    • 30 gram pijnboompitten optioneel
  • bereiding recept:
    • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de penne beetgaar
    • Gril de courgette in een grillpan of bak aan in een koekenpan tot ze gaar zijn
    • Breng de courgette op smaak met zout en peper
    • Giet de gare pasta af, maar bewaar het kookvocht
    • Pureer de spinazie, zonnebloempitten, edelgistvlokken, knoflooktenen, en 5 eetlepels olijfolie en 1 tot 3 pollepels kookvocht van de pasta in een blender of met de staafmixer tot een smeuïge pestosaus
    • Schep de pesto door de pasta en verwarm op een klein pitje kort
    • Rooster wat pijnboompitten in een droog koekepannetjes (optioneel)
    • Serveer de pasta pesto met de gegrilde courgettes en geroosterde pijnboompitten

Comments powered by CComment

greenjump: eco-bio en fair warenhuis

The Good Roll : 100% boomvriendelijk en duurzaam (toilet)papier

De webwinkel van The Good Roll

100% boomvriendelijk en duurzaam (toilet)papier: zo hoort het. The Good Roll doneert 50% van de winst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden en is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen.

De webwinkel van The Good Roll