Ecoduurzaam
17-02-2025 Pasta pesto
- kosten pp: voor 2,50 euro per persoon
- bereidingstijd: 25minuten min
- ingredienten:
- 400 gram volkoren penne
- olijfolie
- 2 courgettes in plakjes
- 200 gram verse spinazie
- 100 gram zonnebloempitten
- 3 eetelepls edelgistvlokken
- 2 tenen knoflook
- 30 gram pijnboompitten optioneel
- bereiding recept:
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook de penne beetgaar
- Gril de courgette in een grillpan of bak aan in een koekenpan tot ze gaar zijn
- Breng de courgette op smaak met zout en peper
- Giet de gare pasta af, maar bewaar het kookvocht
- Pureer de spinazie, zonnebloempitten, edelgistvlokken, knoflooktenen, en 5 eetlepels olijfolie en 1 tot 3 pollepels kookvocht van de pasta in een blender of met de staafmixer tot een smeuïge pestosaus
- Schep de pesto door de pasta en verwarm op een klein pitje kort
- Rooster wat pijnboompitten in een droog koekepannetjes (optioneel)
- Serveer de pasta pesto met de gegrilde courgettes en geroosterde pijnboompitten
- Details
- Hits: 20565
Comments powered by CComment