Duurzaam leven, groen genieten

 

 

 Duurzaam leven, groen genieten !

  • foto:

    Winterse ovenschotel met rode kool aardappel appel en geitenkaas

  • porties: 4
  • kosten pp: € 2,05
  • bereidingstijd: 45 minuten
  • ingredienten:
    • 400 g verse rode kool (lokaal)
    • 500 g kruimige aardappelen (lokaal)
    • 2 appels (Conference, lokaal)
    • 1 grote ui (lokaal)
    • 150 g zachte geitenkaas (Nederlands, bijv. Bettine)
    • 2 el olijfolie (Europees)
    • 1 tl karwijzaad (Europees)
    • Zout, peper
  • bereiding recept:
    • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven-/onderwarmte).
    • Schil aardappelen, snijd in dunne plakjes; snijd rode kool fijn; snijd ui in halve ringen; snijd appels in dunne partjes (met schil).
    • Meng in een grote kom: rode kool, aardappelplakjes, ui, appel, olijfolie, karwijzaad, zout en peper.
    • Schep alles in een ingevette ovenschaal (ca. 20x30 cm).
    • Verkruimel de geitenkaas erover.
    • Dek af met aluminiumfolie; bak 20 min.
    • Verwijder folie; bak nog 10 min tot goudbruin en gaar.
    • Laat 5 min rusten; serveer warm.
  • Voedingswaarde :
    • Energie: 445 kcal
    • Eiwit: 14 g
    • Vet: 16 g (waarvan 7 g verzadigd)
    • Koolhydraten: 62 g (waarvan 16 g suiker)
    • Vezels: 11 g
    • Vitamine C: 78 mg (98% ADH)
    • Calcium: 180 mg (18% ADH)
  • Milieuimpact:
    • CO₂-eq: 0,68 kg (laag: lokale wintergroenten, Nederlandse zuivel, geen vlees)
    • Waterverbruik: 310 liter
    • Landgebruik: 1,0 m²
    • Geen blik/diepvries, geen luchtvracht, seizoens- en reststromen-geoptimaliseerd

Comments powered by CComment