home
#dagrecept 1 december: Romige winterpasta met boerenkool, walnoten en oude kaas
- foto:

- porties: 4
- kosten pp: € 2,10
- bereidingstijd: 25 minuten
- ingredienten:
- 400 g volkoren spaghetti (vers, Nederlandse tarwe)
- 300 g verse boerenkool (Nederlandse kas of veld)
- 150 g oude Nederlandse kaas (geraspt)
- 100 g walnoten (lokaal, uit eigen land of België)
- 2 uien (lokaal)
- 3 tenen knoflook (lokaal)
- 200 ml verse room (lokaal, geen ultra-gepasteuriseerd)
- 2 el olijfolie (Europese oorsprong, geen overzees)
- Zout, peper (naar smaak)
- bereiding recept:
- Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout (ca. 8 min).
- Snijd ondertussen de uien fijn en hak de knoflook.
- Verhit de olijfolie in een grote pan, fruit ui en knoflook 3 min.
- Voeg de boerenkool (in repen gesneden) toe, roerbak 5 min tot slinkt.
- Rooster de walnoten kort in een droge pan, hak grof.
- Giet de pasta af, bewaar 100 ml kookvocht.
- Meng pasta, boerenkool, room en kookvocht in de pan, warm 2 min door.
- Roer 100 g kaas erdoor tot romig.
- Serveer met extra kaas en walnoten erover.
- Voedingswaarde :
- Energie: 720 kcal
- Eiwit: 28 g
- Vet: 38 g (waarvan 14 g verzadigd)
- Koolhydraten: 68 g (waarvan 6 g suiker)
- Vezels: 12 g
- Calcium: 420 mg (42% ADH)
- IJzer: 4,2 mg (30% ADH)
- Milieuimpact:
- CO₂-eq: 0,9 kg (laag door lokale, seizoens- en plantaardige ingrediënten)
- Waterverbruik: 380 liter
- Landgebruik: 1,1 m²
- Geen blik/diepvries, geen luchtvracht, geen tropische ingrediënten
- Details
- Hits: 82









































Comments powered by CComment