home
#dagrecept 4 december: Volkoren pasta met winterse pompoen, savooiekool en paddenstoelen
- foto:

- porties: 4
- kosten pp: € 1,95
- bereidingstijd: 30 minuten
- ingredienten:
- 400 g volkoren fusilli (Nederlandse tarwe)
- 400 g verse pompoen (lokaal, bijv. flespompoen)
- 300 g verse savooiekool (Nederlands veld)
- 250 g verse paddenstoelen (kastanjechampignons of oesterzwammen, NL)
- 2 uien (lokaal)
- 3 tenen knoflook (lokaal)
- 2 el olijfolie (Europees)
- 1 tl gedroogde tijm (Europees)
- Zout, peper
- bereiding recept:
- Kook de fusilli beetgaar in ruim water met zout (ca. 9 min).
- Schil de pompoen, verwijder zaadlijsten, snijd in blokjes van 1 cm.
- Snijd savooiekool in dunne repen; snijd paddenstoelen in plakjes; snipper uien en knoflook.
- Verhit olijfolie in een grote hapjespan, fruit ui en knoflook 2 min.
- Voeg pompoen toe, bak 5 min op middelhoog vuur.
- Voeg paddenstoelen toe, bak 4 min mee tot vocht verdampt.
- Voeg savooiekool toe, roerbak 3 min tot net geslonken; breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Giet pasta af, bewaar 100 ml kookvocht.
- Meng pasta met groenten en kookvocht; warm 1 min door en serveer direct.
- Voedingswaarde :
- Energie: 480 kcal
- Eiwit: 17 g
- Vet: 11 g (waarvan 1,5 g verzadigd)
- Koolhydraten: 78 g (waarvan 9 g suiker)
- Vezels: 15 g
- Vitamine A: 850 µg (106% ADH)
- Vitamine C: 65 mg (81% ADH)
- Milieuimpact:
- CO₂-eq: 0,55 kg (zeer laag: 100% plantaardig, lokaal, seizoensgroenten)
- Waterverbruik: 290 liter
- Landgebruik: 0,9 m²
- Geen blik/diepvries, geen luchtvracht, alleen Nederlandse winterteelt
- Details
- Hits: 84









































Comments powered by CComment