home
#dagrecept 5 december: Volkoren pasta met knolselderij, prei, pastinaak en verse kruiden
- foto:

- porties: 4
- kosten pp: € 1,85
- bereidingstijd: 25 minuten
- ingredienten:
- 400 g volkoren spaghetti (Nederlandse tarwe)
- 300 g verse knolselderij (lokaal)
- 300 g verse prei (Nederlands veld)
- 200 g verse pastinaak (lokaal)
- 2 uien (lokaal)
- 3 tenen knoflook (lokaal)
- 2 el olijfolie (Europees)
- Handje verse peterselie (Nederlandse kas)
- Handje verse tijm (of 1 tl gedroogd)
- Zout, peper
- bereiding recept:
- Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout (ca. 8 min).
- Schil knolselderij en pastinaak, snijd in kleine blokjes (0,5 cm).
- Snijd prei in dunne ringen; snipper ui en knoflook.
- Verhit olijfolie in een grote hapjespan, fruit ui en knoflook 2 min.
- Voeg knolselderij en pastinaak toe, bak 6 min op middelhoog vuur.
- Voeg prei toe, roerbak 4 min tot zacht maar nog beetgaar.
- Hak peterselie en tijm fijn; meng door de groenten met zout en peper.
- Giet pasta af, bewaar 100 ml kookvocht.
- Meng pasta met groenten en kookvocht; warm 1 min door en serveer direct.
- Voedingswaarde :
- Energie: 495 kcal
- Eiwit: 16 g
- Vet: 10 g (waarvan 1,5 g verzadigd)
- Koolhydraten: 82 g (waarvan 11 g suiker)
- Vezels: 16 g
- Vitamine C: 48 mg (60% ADH)
- Kalium: 920 mg (26 26% ADH)
- Milieuimpact:
- CO₂-eq: 0,52 kg (zeer laag: 100% plantaardig, lokale winterwortelgroenten)
- Waterverbruik: 275 liter
- Landgebruik: 0,85 m²
- Geen blik/diepvries, geen luchtvracht, alleen Nederlandse decemberteelt
- Details
- Hits: 79









































Comments powered by CComment