Ecoduurzaam
#dagrecept 6 november: Herfstige Pompoen-Walnoot Salade met Boerenkool en Appel
- foto:

- porties: 4
- kosten pp: € 2,10
- bereidingstijd: 35 minuten
- ingredienten:
- 800 g biologische pompoen (vers, NL-teelt)
- 120 g walnoten (vers, Europees)
- 200 g verse boerenkool (NL-teelt)
- 2 grote appels (NL, Elstar of Jonagold)
- 1 rode ui (NL)
- 3 el olijfolie (Europees)
- 1 el appelciderazijn (lokaal)
- 1 tl mosterd, zout, peper (uit voorraad)
- bereiding recept:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de pompoen, verwijder zaden en snijd in blokjes van 2 cm.
- Meng pompoenblokjes met 2 el olijfolie, zout en peper; spreid uit op bakplaat.
- Rooster 20 minuten tot gaar en licht gekarameliseerd.
- Hak walnoten grof en rooster 5 minuten mee in de oven (laatste 5 min pompoen).
- Snijd ui in dunne ringen, appel in dunne partjes, verwijder klokhuis.
- Was boerenkool, verwijder nerven, scheur in hapklare stukken.
- Meng in grote kom boerenkool met 1 el olijfolie en kneed 1 minuut zacht.
- Maak dressing: 1 el olie + azijn + mosterd + snuf zout/peper.
- Meng warme pompoen, noten, ui, appel en dressing door de boerenkool. Direct serveren.
- Voedingswaarde :
- Energie: 420 kcal
- Eiwit: 9 g
- Vet: 28 g (waarvan 3 g verzadigd)
- Koolhydraten: 38 g (waarvan 14 g suikers)
- Vezels: 10 g
- Vitamine A: 210 % ADH
- Vitamine C: 95 % ADH
- IJzer: 15 % ADH
- Milieuimpact:
- Totaal: 0,48 kg CO₂-eq (zeer laag)
- Pompoen: 0,10 kg (lokaal, seizoens)
- Walnoten: 0,20 kg (Europees, droog geteeld)
- Boerenkool: 0,05 kg (open veld NL)
- Appel: 0,08 kg (NL-boomgaard)
- Overig: 0,05 kg (olie, azijn, ui)
- Geen verpakking, blik of vries; < 500 km gemiddeld transport.
- Details
- Hits: 119
Duurzaam leven, groen genieten











































































Comments powered by CComment